Artikelen 31 - 37 van 37 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Stamppot, in de wintermaanden kom je er niet omheen. Het recept is heerlijk overzichtelijk, aardappelen, groenten en eventueel vlees. De naam zegt het al, daarna alleen nog flink stampen en dan op taf…
Recepten, 02-10-2009
Een van de makkelijkste recepten voor kinderen om te maken zijn zandkoekjes. Het recept is supersimpel, de ingrediënten komen niet zo precies en de baktijd is maar een kwartiertje. Het perfecte recept…
Recepten, 31-07-2009
Honing is de oudste natuurlijke zoetstof en tot de middeleeuwen over de hele wereld enorm populair. Honing was meer dan een zoetstof het was ook medicijn voor allerlei kwalen, basis voor cosmetica en…
Producten, 20-10-2009
Stroop maken is een oude conserveringsmethode voor appels en peren. Stroop is ook een bijproduct van de suikerindustrie. Het maken van stroop gaat terug tot op de Germanen die weinig anders konden met…
Producten, 20-10-2009
Honing was lang de zoetmaker bij uitstek. Maar na de middeleeuwen leerde Europa de rietsuiker kennen. Suiker veranderde onze wereld misschien meer dan gezond voor ons was, maar het gaf ook kleur, smaa…
Producten, 11-10-2009
Zuurkool eet je meestal in de winter, maar dit recept is ook heerlijk in de zomer. Zuurkool met ananas in bladerdeeg of een hartige taart met dezelfde ingrediënten.
Recepten, 01-04-2009
Zout gebruiken we als smaakmaker maar dat is niet altijd zo geweest. Zout is ook gebruikt om mee te conserveren en om mee te betalen. Zout was lang kostbaar, rond de middeleeuwen kon vrijwel niemand z…
Producten, 23-05-2011